Coronavirus/COVID-19 – Informatie voor onze cliënten en nieuwe cliënten

Publicatiedatum 18 december 2020

OCA volgt ten alle tijden de adviezen en maatregelen die genomen zijn door de overheid, het RIVM, de VWS en de GGD om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat het op onze vestigingen zo veilig mogelijk is. OCA voert een aangepast behandelbeleid om u en onze professionals zo goed mogelijk te beschermen tegen besmetting met het Coronavirus. Daarom verlopen de behandelingen anders dan normaal.

Voorafgaand aan uw afspraak zal u mogelijk meerdere keren bevraagd worden aan de hand van een gezondheidschecklist gebaseerd op het RIVM en de OCA checklist.

Per 1 december 2020 is het dragen van een mondkapje verplicht bij alle OCA vestigingen. Dit betekent dat u als cliënt, begeleider en/of bezoekers vanaf 13 jaar in alle openbare ruimtes van een OCA vestiging een mondkapje moeten dragen. Wij vragen u dit mondkapje zelf mee te brengen. Al onze professionals en medewerkers van OCA dragen tijdens hun behandeling een mondkapje wanneer zij de 1,5 meter afstand niet kunnen waarborgen.

Tijdens de persconferentie van premier Rutte op maandag 14 december 2020 is een nieuwe harde lockdown aangekondigd tot en met 19 januari 2021. Alle OCA vestigingen blijven in deze periode open.
Medisch specialistische revalidatiezorg en paramedische contactberoepen mogen hun functie blijven uitoefenen tijdens deze lockdown. Dit betekent dat alle geplande afspraken voor de komende periode dan ook door kunnen gaan.

Algemene maatregelen bij OCA
• Houdt 1,5 meter afstand van anderen, we geven elkaar voorlopig geen handen om besmetting te voorkomen.
• Kom precies op tijd naar uw afspraak en het liefst alleen, na uw afspraak vragen we u vriendelijk om de vestiging te verlaten. Op deze manier houden wij het aantal aanwezige mensen in het centrum zo beperkt mogelijk.
• Wilt u bij binnenkomst uw handen wassen met water en zeep/ desinfecteren?
• Hoest of niest in de binnenkant van uw elleboog.
• Gebruik papieren zakdoekjes.
• Volg de looproutes die aangeven zijn op de vestiging.
• Blijf alert op mogelijke COVID-19 symptomen. Bij milde verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, keelpijn, lichte hoest: blijf thuis en laat u zo snel mogelijk testen en blijf thuis tot de uitslag van de test bekend is. U kan bellen of uw naaste kan met de OCA vestiging waar u in behandeling bent bellen om uw afspraken te verzetten.
• OCA maakt ook gebruik van het beeldbellen bij verschillende onderdelen van uw revalidatie. Uw behandelaar zal u informeren hoe dit te werk gaat.
• De OCA vestiging zal regelmatig gedesinfecteerd worden.

Heeft u vragen met betrekking tot het corona beleid van OCA? Bekijk hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Mocht u twijfels hebben over uw gezondheid neem dan contact met uw huisarts, het RIVM of de GGD.