Ik heb weer energie

Wij zijn gespecialiseerd in

revalidatie & werkhervatting

Inleiding

OCA helpt mensen met fysieke en mentale problemen op weg naar een actief en gezond leven, zodat zij hun werk en privéleven zo goed mogelijk weer kunnen oppakken. U kunt OCA ook inschakelen om gezondheidsklachten van uw medewerkers te voorkomen.

Gratis kennismakingsonderzoek

Het kennismakingsonderzoek is gratis. Uw cliënt of medewerker met fysieke of psychische klachten komt naar een van onze locaties voor een oriënterend intakegesprek en het invullen van een vragenlijst. Na dit kennismakingsonderzoek neemt de professional van OCA telefonisch contact met u op om de bevindingen door te spreken. U krijgt advies over een behandeltraject en een indicatie van de kosten.

Preventieve gezondheidsonderzoeken

Wilt u gezondheidsklachten van uw medewerkers voorkomen of zo snel mogelijk oplossen? OCA helpt u graag met

1. Ergonomisch Onderzoek en Advies: een werkplekonderzoek, waarbij zowel de werkplek, het werkgedrag als de directe werkomgeving wordt bekeken. Wat is goed, wat kan beter? We zetten het allemaal voor u op een rij.

2. Arbeidsgerelateerd Diagnostisch Onderzoek: een ergonomisch onderzoek, waarbij we naast de locatie ook andere factoren – zoals biomedische, sociale, persoonlijke en arbeidsgerelateerde risico’s – in kaart brengen.

3. Voorlichting Gezond Werkgedrag: een praktische voorlichtingsbijeenkomst over gezond werken en leven, waarna uw medewerkers precies weten hoe zij hun werk zo goed en gezond mogelijk kunnen uitvoeren en hun levensstijl kunnen verbeteren.

Ik kan de pijn

veel beter verdragen

“Hoe vaak we een uitje met de kinderen moesten afzeggen vanwege mijn rugpijn? Geen idee, maar de jongste had op haar achtste nog nooit een dierentuin gezien. Vorige week gingen we eindelijk naar Artis. Ik genoot zó van haar blijdschap dat ik mijn pijn veel beter kon verdragen!”

Wij scoren landelijk een 8,8.

Bekijk onze trajecten

Revalidatie & re-integratie

Gezondheidstrajecten

OCA ontwikkelt individuele trajecten voor mensen met fysieke en mentale problemen die hun werk en privéleven zo actief en gezond mogelijk weer op willen pakken. OCA is gespecialiseerd in het begeleiden van cliënten met:

Pijn bij bewegen

Rug-, schouder-, heup- en knieklachten en andere problemen aan spieren, pezen en gewrichten.

Ziek na ernstige aandoening

De psychologische en lichamelijke gevolgen van ernstige ziekten zoals kanker.

Onverklaarbare klachten

Onverklaarbare klachten als whiplashsyndroom, fi bromyalgie, CANS/ RSI, chronische vermoeidheid, prikkelbare darm (SOLK).

Psychische klachten

Stressklachten, burn-out, rouw- en verliesverwerking, angststoornissen en problemen op het werk of in de privésfeer.

Chronische klachten

De gevolgen van reumatische aandoeningen, osteoporose en allerlei andere chronische klachten.

Overige klachten en aandoeningen

Staat uw klacht hier niet bij? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wilt u een cliënt aanmelden?

Vul het aanmeldformulier in

Aanmelden