Over OCA

OCA-behandelteams

bieden hulp op maat

‘De behandelaars zijn erg behulpzaam. De behandelaars communiceren op een prettige manier, hierdoor voelde ik mij veilig en serieus genomen en durfde ik alles te bespreken, vragen en benoemen.’

Medische Specialistische Revalidatie

OCA-behandelteams zijn specialist in het behandelen van mensen met chronisch pijn. De poliklinisch zorgpaden duren ca. 12 weken. De patiënt krijgt een behandelplan op maat. Het team van specialisten kijkt naar de mogelijkheden en de doelen van de patiënt. Indien u voor dit traject in aanmerking komt wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar.

Arbeidsrevalidatie

Voor werknemers die verzuimen of dreigen te verzuimen, bijvoorbeeld door stress, burn-out of klachten van het bewegingsapparaat, biedt OCA het zorgpad arbeidsrevalidatie. Dit zorgpad is gericht op vergroten van belastbaarheid, herstel van inzetbaarheid en het begeleiden van terugkeer/opbouw in werk. Een arbeidsrevalidatietraject duurt afhankelijk van de problematiek en doelstellingen tussen de 8 en 16 weken.

Letselschade

OCA biedt hulp bij klachten en beperkingen in functioneren ten gevolge van letsel. Om een cliënt zo goed mogelijk te begeleiden, zet OCA een team van zorgprofessionals in die kennis en ervaring hebben op het gebied van revalidatie na letsel gericht op het herstel van uw zelfstandigheid en uw inzetbaarheid in werk. Daarnaast heeft OCA kennis van de specifieke dynamiek binnen (letsel-)schade en werkt OCA nauw samen met de daarbij betrokken partijen.

Onze behandelteams bieden hulp op verschillende locaties verspreidt door heel Nederland

Onze Missie

OCA brengt u naar de beste versie van uzelf

Visie

OCA zoekt actief naar wegen om cliënten nóg beter de weg te wijzen naar een gezonde toekomst. We gaan hierbij uit van de mogelijkheden, niet van de beperkingen. Verandering en activiteit staan voorop. En hoe complex de problematiek ook is, met onze heldere, resultaatgerichte aanpak begeleiden we cliënten naar een toekomst waarin meedoen in de samenleving, eigen verantwoordelijkheid en zelfmanagement centraal staan.

Werkwijze

We bieden onze begeleiding niet alleen op de OCA-locaties, maar ook thuis, buiten, op de werkplek en online. Doordat onze cliënten 24/7 aan hun gezondheid werken –volgens de nieuwste inzichten en met de meest innovatieve technologieën – vergroten zij hun zelfredzaamheid. Niet alleen voor de korte termijn, vooral voor de toekomst.

Uitgangspunten

De zorg verandert en OCA loopt daarbij graag voorop. Kostenbewustzijn is een belangrijk uitgangspunt bij ons werk: zuinig als het kan, royaal als het nodig is. Minstens zo belangrijk vinden we onze wetenschappelijk onderbouwde deskundigheid, onze empathische teamaanpak en de meetbare resultaten die we halen.

Samen naar de beste versie van uzelf

Meld u eenvoudig aan

Aanmelden

Samenwerkende Partners

OCA werkt samen