Meld u aan voor een gratis kennismakingsgesprek

1 op de 5 mensen in Nederland heeft last van chronische pijn. Dat is pijn die langer dan 12 weken aanhoudt.
Soms is de oorzaak van deze pijn duidelijk, vaak kan er echter geen verklaring voor worden gevonden.

Als de pijn uw leven gaat overheersen, leidt dat tot een vicieuze cirkel van minder doen,  minder kunnen, een slechtere stemming en uiteindelijk meer pijn. En dat tast de kwaliteit van leven flink aan! Het kan moeilijk zijn om hier zelf uit te komen.

OCA is de expert in pijnrevalidatie. Ons ervaren team helpt u te leren omgaan met de klachten, zodat u weer kunt doen wat belangrijk voor u is

Meld u aan voor een
gratis kennismakingsgesprek

Meer informatie over chronische pijn

Wat is chronische pijn?

De medische wereld maakt een onderscheid tussen acute en chronische pijn. Acute pijn is de pijn die optreedt als reactie van het lichaam op een schadelijke prikkel. Een voorbeeld daarvan is de pijn bij het branden van uw hand aan een warme oven. De pijn heeft een functie: het fungeert als alarmsignaal. Door het voelen van pijn weet u dat u de hand moet terugtrekken om erger te voorkomen. Acute pijn blijft aanwezig zolang het gewonde lichaamsdeel nog aan het genezen is. Door de pijn past u uw gedrag tijdelijk aan en wordt een spoedig herstel bevorderd. 

Van chronische pijn is sprake als de pijn langer dan 12 weken aanwezig is. Soms is er een verklaring voor het hebben van chronische pijn. Bijvoorbeeld in het geval van een reumatische aandoening, waarbij gewrichtsontstekingen pijn geven. Maar vaak is er geen medische oorzaak voor het hebben van chronische pijn. De pijn heeft zijn functie als alarmsignaal dan verloren. Er is immers geen sprake van een letsel of een dreigende beschadiging. Maar de pijn wordt wel gevoeld en kan een flinke impact op uw leven hebben.

Chronische pijn komt veel voor: 1 op de 5 Nederlanders heeft er last van. Het langer hebben van pijn leidt meestal tot problemen op meerdere vlakken. Het levert stress en onzekerheid op, heeft invloed op uw gemoedstoestand en vaak ook op de relaties met naasten. Er ontstaat een negatieve spiraal van minder doen en steeds meer in de put komen te zitten.

Wat kunt u er zelf aan doen?

Als u langer dan drie maanden pijn heeft, is het belangrijk dat wordt uitgesloten dat er een specifieke oorzaak is. Daarvoor kunt u zich wenden tot de huisarts. Als dit gedaan is en er geen duidelijke verklaring te vinden is voor uw pijnklachten, weet dan dat veel verschillende factoren een rol spelen bij pijn. Gedachten, emoties, aandacht, gedrag. Factoren die u- met de juiste hulp- kunt beïnvloeden. Het lichaam gaan ontzien bij chronische pijn lijkt misschien logisch, maar is een belangrijke oorzaak waardoor de pijn niet overgaat. Rust of heel voorzichtig bewegen, leiden tot minder kracht en conditie. Daarmee komt u juist in een negatieve spiraal terecht. Bewegen dus! 

Makkelijk gezegd, denkt u wellicht. Leven met chronische pijn is echter niet makkelijk en dat weten we. Heeft u al langere tijd pijn? En heeft u veel geprobeerd, maar blijft het moeilijk om bepaalde activiteiten uit te voeren, te bewegen en mee te doen binnen uw gezin of sociale kring? Dan is het moeilijk volop van het leven te genieten en wilt u ongetwijfeld dat de situatie verandert. Laat OCA u helpen!

Wat kan OCA voor u doen?

OCA is de expert in pijnrevalidatie en heeft behandelcentra in heel Nederland. Op alle locaties staat een enthousiast en kundig team op het gebied van chronische pijn voor u klaar. Als de pijnklachten uw leven flink beïnvloeden en u niet meer weet hoe u verder moet, biedt OCA uitkomst. Wij kijken vanuit meerdere invalshoeken naar uw situatie. Onze revalidatieartsen, fysiotherapeuten, psychologen en ergotherapeuten werken nauw samen om de kwaliteit van uw leven te verbeteren. Door herstelbelemmerende factoren aan te pakken, leidt de behandelaanpak van OCA tot goede en duurzame resultaten. We leveren daarbij maatwerk, stellen uw wensen centraal. De nadruk ligt op leren omgaan met de klachten, zodat ze uw leven niet meer overheersen, maar u weer aan het roer staat. Voluit leven en weer mee kunnen doen, daar draait het om. Je beste zelf, is dan ook ons motto!

Ook weer je beste zelf worden?

Wilt u meer controle over uw leven en pijnklachten? Zet nu de eerste stap daarin, door contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag door informatie te geven over onze behandelingen en de vergoedingen daarvoor. Vragen stellen kan op verschillende manieren: u kunt bellen of mailen. U krijgt zo spoedig mogelijk een reactie. Snelle hulp staat bij ons erg hoog in het vaandel: starten met een behandeling kan altijd op korte termijn. 

Meld u aan voor een
gratis kennismakingsgesprek