Chronische Pijn

In deze video zetten we een aantal feiten en fabels over pijn op een rijtje en geven we aan wat je zelf kunt doen als je last hebt van pijn.

Gevolgen van pijn

Pijn heeft veel gevolgen voor je dagelijks leven. In deze video zetten we een aantal feiten en fabels over gevolgen van pijn voor je op een rijtje.

Bewegingsangst

Als bewegen pijn doet kun je onbewust bang worden dat bepaalde bewegingen of inspanningen schade veroorzaken of je herstel belemmeren. In deze video zetten we een aantal feiten en fabels over bewegen bij pijn op een rijtje.

Sensitisatie

Sensitisatie betekent dat je lijf en hersenen gevoeliger kunnen worden voor pijn. Maar hoe werkt dat precies? In deze video zetten we een aantal fabels en feiten over gevoeligheid voor pijn voor je op een rijtje.

Cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie is een effectieve behandelvorm bij pijnklachten. In deze video zetten we 3 feiten en fabels over cognitieve gedragstherapie op een rijtje.

Graded Activity

Stapsgewijze activiteiten opbouw (graded activity) werkt bij pijn. Met graded activity ga je activiteiten waarin je beperkt bent, opbouwen volgens een tijdschema. In deze video zetten we een aantal feiten en fabels over functioneren met pijn op een rijtje. Wat kun je beter niet doen? En wat juist wel?

Ontregeling

In deze video zetten we een aantal feiten en fabels over ontregeling voor je op een rijtje en leggen we uit hoe je dat kunt voorkomen.

Vermoeidheid

In deze video zetten we een aantal feiten en fabels over vermoeidheid voor je op rij en geven we tips over wat je zelf kunt doen om vermoeidheid aan te pakken.

Stress

Het overkomt ons allemaal. Maar wat is stress nu eigenlijk precies? En wat kun je er aan doen? In deze video zetten we een aantal feiten en fabels over stress op een rij en geven we aan wat je zelf kunt doen om stress te verminderen.