Meld u aan voor een gratis kennismakingsgesprek

Fibromyalgie betekent letterlijk: pijn in bindweefsel en spieren.

Fibromyalgie wordt gekenmerkt door langdurige pijnklachten en stijfheid en vermoeidheid. Daarnaast kan er sprake zijn van hoofd- of buikpijn en slaap- en concentratieproblemen.

Er zijn mensen met fibromyalgie die hun leven kunnen leiden zoals ze dat willen, terwijl anderen zich flink beperkt voelen.

Als u ervaart dat leven met fibromyalgie lastig is, kan OCA u helpen om weer voluit te leven en mee te doen!

Meld u aan voor een
gratis kennismakingsgesprek

Meer informatie over fybromialgie

Wat is fibromyalgie?

Fibromyalgie betekent letterlijk: pijn in spieren en bindweefsel. Het wordt gekenmerkt door langdurige pijn, vermoeidheid en stijfheid. De pijnklachten zijn rond meerdere gewrichten aanwezig. Mensen met fibromyalgie ervaren in het algemeen continu klachten, maar de mate van pijn en de locatie van de pijn varieren. Doorgaans ontstaan de klachten spontaan, zonder duidelijke oorzaak en verergeren ze geleidelijk aan. Naast pijn zijn er diverse andere klachten die voorkomen, zoals hoofdpijn, buikpijn of problemen met slapen en concentreren. Fibromyalgie wordt ook wel weke delen reuma genoemd. In tegenstelling tot bij andere vormen van reuma is er bij fibromyalgie niets dat wijst op een slijtageproces, ontstekingen of beschadigingen in het lichaam. Fibromyalgie is een uitsluitingsdiagnose. Dat wil zeggen dat de diagnsoe wordt gesteld nadat is uitgesloten dat de klachten door een andere aandoening worden veroorzaakt.

De schattingen van hoeveel mensen fibromyalgie hebben, lopen erg uiteen. Van de groep mensen met fibromyalgie is ongeveer 90% vrouw. De diagnose wordt meestal gesteld rond het 40e levensjaar, maar de klachten bestaan vaak al jaren daarvoor. De prognose (het verloop van de klachten) is heel divers. Er zijn mensen met fibromyalgie die hun leven kunnen leiden zoals ze dat willen, waar anderen zich flinkt beperkt voelen.

Wat kunt u er zelf aan doen?

Leven met fibromyalgie betekent een nieuwe balans vinden, de beschikbare energie zo goed mogelijk besteden, accepteren dat sommige dingen niet meer kunnen en hiervoor praktische oplossingen zoeken. Blijven bewegen is erg belangrijk! Het lichaam ontzien en steeds minder gaan doen, leidt tot minder kracht en conditie, maar zeker niet tot beter voelen! Daarmee komt u juist in een negatieve spiraal terecht. Angst en piekeren zijn ook niet helpend. De kunst is te zorgen voor een goede afwisseling van activiteit en ontspanning. Goed communiceren over wat uw mogelijkheden en wensen zijn, maakt het leven met fibromyalgie ook makkelijker. 

Misschien kent u deze adviezen wel, maar heeft u moeite om balans te vinden. Of durft u niet meer te bewegen. Hebben de klachten inmiddels een grote invloed op uw stemming. Heeft u al professionele begeleiding gehad, maar is er niets veranderd in uw situatie. Dan kan een behandeling bij OCA een goede vervolgstap zijn!

Wat kan OCA voor u doen?

OCA is de expert in pijnrevalidatie en heeft behandelcentra in heel Nederland. Op alle locaties staat een enthousiast en kundig team op het gebied van fibromyalgie voor u klaar. Als de fibromyalgie uw leven al enige tijd flink beïnvloedt en u niet meer weet hoe u verder moet, biedt OCA uitkomst. Wij kijken vanuit meerdere invalshoeken naar uw situatie. Onze revalidatieartsen, fysiotherapeuten, psychologen en ergotherapeuten werken nauw samen om de kwaliteit van uw leven te verbeteren. Door herstelbelemmerende factoren aan te pakken, leidt de behandelaanpak van OCA tot goede en duurzame resultaten. We leveren daarbij maatwerk, stellen uw wensen centraal. De nadruk ligt op leren omgaan met de fibromyalgie, zodat het uw leven niet meer overheerst, maar u weer aan het roer staat. Voluit leven en weer mee kunnen doen, daar draait het om. Je beste zelf, is dan ook ons motto!

Ook weer je beste zelf worden?

Wilt u meer controle over uw leven en klachten? Zet nu de eerste stap daarin, door contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag door informatie te geven over onze behandelingen en de vergoedingen daarvoor. Vragen stellen kan op verschillende manieren: u kunt contact maken met onze chatbot, bellen, of mailen. U krijgt zo spoedig mogelijk een reactie. Snelle hulp staat bij ons erg hoog in het vaandel: starten met een behandeling kan altijd op korte termijn. 

Meld u aan voor een
gratis kennismakingsgesprek